Sunday, October 22, 2017

SAKIT LUTUT SENDI HILANG DENGAN SUPPLEMENT

Sakit sendi atau sakit lutut..biasa kita dengar kan...
Tak kira lah golongan tua  atau muda....

Sakit sendi nii mukin daripada terjadinya terseliuh kaki...ataupon terjatuh...sering terjadi pada anak-anak muda emaja...

Tetapi sebaliknya pada orang yang berumur atgau warga emas yang kerap mengalami sakit sendi ..




Ketika usia semakin meningkat, kita akan mudah terdedah dengan sakit sendi lutut. Biasanya sakit lutut dan sendi akan terjadi dipersendaian dengan kata mudah area lutut . Ini sering terjadi bila kesakitan dan keradangan...

Ini mukin disebabkan oleh masalah kesihatan seperti mana arthritis dimana akan menyebabkan kebengkakan pada sendi-sendi....Ini biasa terjadi kerana gaya hidup seseorang ...

Ini boleh juga disebabkan faktor umur yang semakin tua...Tetapi bukan saja orang tua yang kena sakit sendi sekarang ni....TAU ,ingat tu...golongan orang muda-muda pon ada gak ya

Sakit sendi or lutut disebabkan kurangnya bendalir di sendi atau lutut. Ini kerana bila kurang nya bendalir tu ia boleh menyebabkab akan bergeser dan menjadikan ia terasa sakit. Faktor yang lain mukin kerana beban berat badan seseorang yang berlebihan sehingga menyebabkan lebihan berat...jadi kaki tidak boleh menampung berat...



Sepertimana yang kita tahu kan , kebanyakkan orang yang sakit lutut ataupon sendi akan mengambil jalan mudah mengamalkan PAINKILLER untuk tahan sakit. Anda harus ingat ubat-uabt tu semua ada kesan effect satu hari nanti..seandainya berlaku kekerapan anda mengambil PAINKILLER...

DENGAN lebih mudah cakap...ia boleh menjejaskan buah pinggang dan organ yang lain nanti, tanpa anda sedar..

Kalau diikut kan sebenarnya ada cara lain untuk  mengatasi sakit lutut dan sendi ni...
Ada yang cuba mengurut dan terapi pon boleh senang..Tidak kurang juga ada setengahnya yang mengamalkan supplement aaupon makanan tambahan untuk mengatasi permasalahan begini.

Contoh yang paling baik adalah mengamalkan supplement SHAKLEE yang biasa dan ramai mengamalkannya...diantara product shaklee yang menjadi kegeramaan ramai adalah VIVIX , OMEGA GUARD, OSTEMATRIK juga..


Ok disini kakina terangkan mengenai 2 sahabat yang sering menjadi PILIHAN ramai...ni adalah set budget ....

1/ OMEGA GUARD shaklee
Omega Guard adalah bersifat anti-inflamasinya yang mana mampu meredakan inflamasi juga keradangan sendi.

Omega guard didatangkan dengan bentuk kapsul yang sangat kaya dengan ASID LEMAK OMEGA-3 yang mana ia mampu bagi meredakan kesakitan sendi dan otot lutut. Kandungan Omega guard juga bertindak sebagai pelincir untuk melincirkan sendi-sendi kita....

Ramai yang tidak tahu bahawa pelincir yang ada di sendi-sendi kita akan berkurangan dari sehari ke sehari ya....Oleh itu berhati-hati lah...menjaga kesihatan anda...


2/ OSTEMATRIK / KALSIUM terbaik dari shaklee
OSTEMATRIK ia berfungsi bagi membekalkan keperluan nutrien harian yang amat diperlukan dalam badan seperti KALSIUM. 

Sangat mustahak bagi menyokong dalam pembentukan juga penjagaan tulang kita. Bila badan cukup kalsium TULANG-TULANG pon sihat dan dapat lah menyokong tubuh juga mengerakkan otot supaya lebih kekal cergas.

Bila KALSIUM cukup dibadan ,barulah ktumpatan tulang akan menjadi lebih kuat dan tidak mudah berlakunya sakit lutut dan kaki...juga sendi .


Ni VIVIX pon boleh untuk membantu mengatasi permasalahan sakit sendi dan lutut..
Mengapa kakina kata gitu...
Jom kita tengok lebih lanjut lagi....


VIVIX - mengandungi anthocynin iaitu ia lebih dikenali sebagai antioksidan yang terbaik...
Ia boleh membantu mengatasi masalah keradangan dan juga sangat baik untuk kesihatan tubuh badan pada keseluruhannya...

Ini kerana VIVIX mengandungi bahan yang sangat teristimewa dimana ia terdiri daripada bahan-bahan botanik yang sangat bagus untuk kesihatan juga kecantikan..dan antipenuaan..





Hanya dengan 1 sudu Teh setiap hari..mampu memberikan kesihatan yang terbaik untuk anda...
VIVIX ni bukan ubat ya...jangan salah tanggapa pulak tau...

VIVIX MEMBANTU MEMBERIKAN tenaga dan juga mengurangkan keradangan pada seseorang.
Itu sebab mengapa harus memilih yang terbaik untuk kesihatan kita...



Disini kakina share beberapa TESTIMONY mereka-mereka yang mengamalkan VIVIX untuk sendi mereka yang bermasalah...

Testimony mereka yang mengamalkan OMEGA + OSTEMATRIK



Testimony mereka yang mengambil VIVIX sebagai jalan alternative untuk sihat bebas dari sakit sendi..











Sekiranya berminat untuk mendapatkan Set Sendi ini boleh hubungi saya:

1) Dengan segera melalui WhatsApp
2) Membuat pembelian sendiri menggunakan online transfer ataupun kad kredit dengan klik icon di bawah ini.





Disclaimer :
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
This product is not intended to diagnose, treat,cure or prevent any disease.

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis,merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Saturday, October 21, 2017

RESIPI MEE REBUS DARI DAPURKECIL KAKINA

Assalammualaikum semua
Salam ceria salam sejahteraa semua....
Dah petang kan...rasanya...petang-petang gini tentu ada juadah istimewa kan..untuk dihidangkan pada kelurga....

Hari ni kakina nak share  resipi ...
Ni resipi simple3 je...mau tak simple..sebab barang tak cukup heeee malu pulak gasanya..
Ni juadah bidang terjun..main redah je...apa barang yang ada buat je....tak planning langsung..kan udah..ada barang yang tak cukup.....

Mee Rebus...biasa dengar kan...
Biasa makan kan....tentu ramai yang dah tau resipi ni....Pada yang belum tahu nak cuba mai lah usaaa sikit blog kakina ni...



RESIPI MEE JAWA  DARI DAPUR KAKINA


Oklah dari bebel je kan...baik kakina share dulu resipi ni...
Kakina sertak sekali resipi ni ya.....sabar yaaa...


RESIPI
MEE REBUS DARI DAPUR KAKINA

Bahan Asas...
Mee Kuning
Taugeh
Tauhu
Cili Besar  Hijau + merah ( potong kecil/halus )
Cili Api ( ni kalau yang nak pedas lagi - potong kecik )
Telor Rebus dalam 4 biji
Bawang Goreng
Limau kasturi






Bahan KISAR:-
Udang Kering dalam 2 ringgit
Udang basah dalam 5-6 ekor
Bawang besar 1 biji
Bawang kecil 6 biji
Bawang Putih - 6 biji
Halia 1inci
Lengkuas 1 inci
Serai 3 batang
Cili kering dalam 5 helai
Seruk kari daging 2 sudu besar

Keledek sektul yang sederhana besar ( rebus / kisar )
Minyak untuk menumis
Garam , Gula sedikit






ni rupa keledek yang kakina blender




Cara-caranya :-
Bahan Asas -
- Mee kuning basuh dengan air panas dan toskan
- Tauhu goreng dan dipotong
- Telor direbus dan dipotong dua
- Cili semua potong kecil-kecil
- Limau kasturi potong dua

Manakala Bhan-bahan Kisar pula...
- Semua diblander jadi satu 
- tumis dengan minyak panas sampai naik bau
- Keledek diblnder juga tapi asing kan dulu....bila bahan tumisan dah naik bau baru boleh masukan keledek yang diblender tadi dan tambahkan air... (air tu agak-agak ya jangan terlalu banyak, ikut keperluan keluarga )
- Masukan garam, gula sikit...
- Tunggu mendidih dah boleh makan...

Tada!!!!!!
Jom nikmati hidangan anda....
Cuba lah resipi ni mudah je...




MEE JAWA VERSI KAKINA...

SELAMAT MENCUBA....
Rajin-rajin kan diri tu ke dapur ya....

#masakdenganikhlasjugakasihsayang
#rutinmamabilatakkerjamasakjesaja
#demikelurgademikasihsyangmamatetapdihatimusayang